Ev Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenir?

Ev Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenir?



Yeni bir okula başlamak, iş değişikliği, evlilik, yeni ev satın alma ve oturduğumuz binanın yenilenme çalışmaları gibi nedenlerle hayatımızda dönem dönem ev değiştirmek durumunda kalırız. Evden eve bütün eşyaları taşımak çok güç ve yorucu bir iştir. Eşyalarımızın toplanıp, paketlenip yeni eve nakledilip yeniden yerleştirilinceye kadar dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Aksi takdirde çok sevdiğimiz eşyaların zarar görmesine neden olup bir daha kullanamayabiliriz.

Taşınırken en önemli nokta eşyaların toplanıp paketlenmesidir. Bunun dikkatli ve özenli bir şekilde yapılması gerekir.  Öncelikle planlı olmak her şeyde yararlı olduğu gibi taşın paketleme işleminde de yararlıdır.

Taşınırken toplama- paketleme planını şu şekilde yapabiliriz:

1. Gerekli Materyalleri Temin Etme

Paketleme işlemine hazırlık olarak bolca koli, koli bandı, makas, ip, poşet, hurç, vakumlu hurç, örtü, bez ve gazete- dergi temin etmelisiniz.

2. Eşyaları Ayırma

Eşyalarınızı paketlemeye- kolilemeye başlamadan önce kendinize göre önemli olanları, getirilecekleri, atılacakları ayırın. Fazladan biriktirip artık ihtiyacınız olmayan eşyalardan kurtulup eşyalarınızı azaltmaya çalışın.

3. İlk Açılması Gereken Bavulu Hazırlayın

Taşındıktan sonra kullanımına öncelik verdiğiniz eşyalarınıza kolayca erişebilmek için hazırlayacağınız bu bavul işinizi çok kolaylaştıracaktır.

4. Eşyaları Paketleme

  • Büyük boyutlu yorgan, yastık, battaniye gibi eşyalarınızı vakumlu veya normal hurçlara koyabilirsiniz. Vakumlu hurçlar kullanmanız yer tasarrufu açısından verimli olacaktır.
  • Halılarınızı toplayıp bant veya iple ucunu sabitleyin. Böylece taşınma sırasında kolayca taşıyabilirsiniz. Halılarınızın kirlenmemesi için geniş bir örtüye sarmayı da ihmal etmeyin.
  • Kitaplarınızı kolilerken eşit ağırlıkta olmasına dikkat edin. Ağır olan kitaplar en alta hafiflerin en üste yerleştirilmesi denge oluşturmada yardımcıdır. Böylece hem rahat taşıyabilir hem de kolinin zarar görmesini engellemiş olursunuz.
  • Eşyalarınızı boyutlarına ve ağırlıklarına göre kolileyin. Ağır olan eşyalarınızı kendi boyutlarına ve tek başlarına kolilemek daha faydalı olacaktır. Diğer eşyalarınıza da zarar gelmesini önlemiş olacaksınız.
  • Kırılacak eşyalarınızı dergi veya gazete sayfasıysa sararak kolileyebilirsiniz. Böylece sarsıntı esnasında birbirlerine çarparak kırılmanın önüne geçmiş olursunuz. Aralarda boşluk kalması durumunda bez veya pamukla doldurabilirsiniz.
  • Her odanın ve yerin eşyasını ayrı ayrı kolileyin ve kolinin üzerine mutlaka ait olduğu odanın adını yazın. Bu size eşyaları yeniden yerleştirirken zaman kazandıracaktır.
  • Son olarak kolileme işlemi yaparken kolilerin temizliğine ve sağlamlığına dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Yeni evinize kirli kolilerle ya da kırılmış, yıpranmış eşyalarlar girmek istemezsiniz.

Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Gönen Aqua Termal çevresin,de villa yapını için uygun arsa fiyatlatı uçtu,,, Balıkesir gönenin en çok tercih edilen bölgesi kurtuluş mahallesine bağlı  Aqua Termal olduPandemi sonrası gönen çevresinde müstakil  ve villa tarzı evlere ilgi alaka arttı  bunlar...
Türkiye genelinde gayrimenkul fiyatları uçuşa geçti.  Türkiye genelinde gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışlarının detayları belli oldu.Verilere göre Ekim 2020'de en yüksek değeri artan ilk 5 il; Gaziantep yüzde 63,19, Antalya yüzde 43,30, Eskiş...
Gönen ilçe merkezinde ikinci el daire fiyatları son yıllarda artış gösteriyor,,  Arsa fiyatlarının artması ve inşaat maliyetlerin yükselmesiyle beraber yatırımcılar ikinci el konuta yönlendi,,,Balıkesir Gönen şehir merkezinde bazı bölgelerde ikinci el dairelerin fiyatı gün g...
İnşaat ve Konut sektörünün birincisi MESA oldu İnşaat sektöründe 50 yılı aşan köklü geçmişiyle adı ‘kalite’ ve ‘güven’le özdeşleşen ve her yıl Capital tarafından düzenlenen “Türkiye’nin En Beğenilen Şirketleri” arasında ilk üçe giren MESA, bu yıl ...
Sosyalleşmek isteyen 54 milyon dijitalde buluştu We Are Social 2020 verilerine göre, nüfusu 82 milyonu aşan Türkiye’de 62 milyon internet kullanıcısı var. Bu rakam, nüfusun yüzde 74'üne karşılık gelirken, 54 milyon kişi aktif olarak sosyal medyayı k...
Yabancıların Türkiye ilgisi sürüyor! 67 milyar TL'lik konut aldılar  Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada ülke genelinde bugüne kadar yabancılara 15 bin 814 arsa ve arazi, 213 bin 308 konut satıldığını açıkladı. Yabancılara mülk ...

Yazılım : Emlakkobi

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş