Ev Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenir?

Ev Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenir?



Yeni bir okula başlamak, iş değişikliği, evlilik, yeni ev satın alma ve oturduğumuz binanın yenilenme çalışmaları gibi nedenlerle hayatımızda dönem dönem ev değiştirmek durumunda kalırız. Evden eve bütün eşyaları taşımak çok güç ve yorucu bir iştir. Eşyalarımızın toplanıp, paketlenip yeni eve nakledilip yeniden yerleştirilinceye kadar dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Aksi takdirde çok sevdiğimiz eşyaların zarar görmesine neden olup bir daha kullanamayabiliriz.

Taşınırken en önemli nokta eşyaların toplanıp paketlenmesidir. Bunun dikkatli ve özenli bir şekilde yapılması gerekir.  Öncelikle planlı olmak her şeyde yararlı olduğu gibi taşın paketleme işleminde de yararlıdır.

Taşınırken toplama- paketleme planını şu şekilde yapabiliriz:

1. Gerekli Materyalleri Temin Etme

Paketleme işlemine hazırlık olarak bolca koli, koli bandı, makas, ip, poşet, hurç, vakumlu hurç, örtü, bez ve gazete- dergi temin etmelisiniz.

2. Eşyaları Ayırma

Eşyalarınızı paketlemeye- kolilemeye başlamadan önce kendinize göre önemli olanları, getirilecekleri, atılacakları ayırın. Fazladan biriktirip artık ihtiyacınız olmayan eşyalardan kurtulup eşyalarınızı azaltmaya çalışın.

3. İlk Açılması Gereken Bavulu Hazırlayın

Taşındıktan sonra kullanımına öncelik verdiğiniz eşyalarınıza kolayca erişebilmek için hazırlayacağınız bu bavul işinizi çok kolaylaştıracaktır.

4. Eşyaları Paketleme

  • Büyük boyutlu yorgan, yastık, battaniye gibi eşyalarınızı vakumlu veya normal hurçlara koyabilirsiniz. Vakumlu hurçlar kullanmanız yer tasarrufu açısından verimli olacaktır.
  • Halılarınızı toplayıp bant veya iple ucunu sabitleyin. Böylece taşınma sırasında kolayca taşıyabilirsiniz. Halılarınızın kirlenmemesi için geniş bir örtüye sarmayı da ihmal etmeyin.
  • Kitaplarınızı kolilerken eşit ağırlıkta olmasına dikkat edin. Ağır olan kitaplar en alta hafiflerin en üste yerleştirilmesi denge oluşturmada yardımcıdır. Böylece hem rahat taşıyabilir hem de kolinin zarar görmesini engellemiş olursunuz.
  • Eşyalarınızı boyutlarına ve ağırlıklarına göre kolileyin. Ağır olan eşyalarınızı kendi boyutlarına ve tek başlarına kolilemek daha faydalı olacaktır. Diğer eşyalarınıza da zarar gelmesini önlemiş olacaksınız.
  • Kırılacak eşyalarınızı dergi veya gazete sayfasıysa sararak kolileyebilirsiniz. Böylece sarsıntı esnasında birbirlerine çarparak kırılmanın önüne geçmiş olursunuz. Aralarda boşluk kalması durumunda bez veya pamukla doldurabilirsiniz.
  • Her odanın ve yerin eşyasını ayrı ayrı kolileyin ve kolinin üzerine mutlaka ait olduğu odanın adını yazın. Bu size eşyaları yeniden yerleştirirken zaman kazandıracaktır.
  • Son olarak kolileme işlemi yaparken kolilerin temizliğine ve sağlamlığına dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Yeni evinize kirli kolilerle ya da kırılmış, yıpranmış eşyalarlar girmek istemezsiniz.

Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

İMSAD Ağustos ayı bileşik endeks sonuçları açıklandı. Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi ağustos ayı sonuçlarına göre, yaz ayları boyunca önemli bir toparlanma yaşandı.Ağustos ayındaki artışın da desteğiyle faal...
İmar Planı Nedir? İmar Planı Çeşitleri Nelerdir?  İmar uygulaması yapılacak yer hakkında detaylı bilgiler veren plan veya haritaya imar planı denir. İmar planının, nüfusu 10 bini geçmiş olan yerleşim yerlerinde yapılması zorunludur. Pilanl...
İpotekli konut satışları Ağustos'da yüzde 122.6 arttı.. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2020 Ağustos ayı konut satış istatistiklerini 15 eylül 2020 salı günü açıkladıTÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre Ağustos 2020’de ülke genelin...
İstanbul Havalimanı’ndan Yenilikçi Görsel Tasarımlar Benzersiz mimarisi, güçlü alt yapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolculuk deneyiminin yanı sıra ilk yılında küresel bir aktarma merkezi olan İstanbul Havalimanı, adını aldığı İstanbul’un e...
TÜİK AĞUSTOS 2020 konut satış rakamları değerlendirmeler “Haziranda satışlarda başlayan rekor yükseliş, temmuzdan sonra ağustosta da sürüyor. TÜİK’in açıkladığı ağustos rakamlarına göre, satışlar yüzde 54.2 oranında artarak, son 3 aylık bilançoya büyük katk...
Mekan Emlak Gayrimenkul Bayilik Şartları Mekan Gayrimenkul Bayilik VeriyorEmlak sektörünün yenilikçi kurumsal markası Mekan Gayrimenkul bayilik sistemi ile alan da satan da kazanıyor. Siz de bu kazanca ortak olmak ister misiniz?1997 yılında ...

Yazılım : Emlakkobi

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş