Balıkesir Gönen'de satılık ve kiralık mülk fiyatları 2 katına çıktı!

Balıkesir Gönen'de satılık ve kiralık mülk fiyatları 2 katına çıktı!

Güney Marmara bölgesinin parlayan yıldızı olan Balıkesir Gönen'de satılık ve kiralık mülk fiyatları 2 katına çıktı. Bölgede gayrimenkul fiyatları; İstanbul, İzmir, Bursa, Ankara gibi büyük kentlerin bazı bölgeleriyle yarışır oldu.

Güney Marmara bölgesinin parlayan yıldızı olan Balıkesir Gönen'de satılık ve kiralık mülk fiyatları 2 katına çıktı. Bölgede gayrimenkul fiyatları; İstanbul, İzmir, Bursa,  Ankara  gibi büyük kentlerin bazı bölgeleriyle yarışır oldu.

Balıkesir'in dikkat çekici ve gözde ilçesi olan Gönen'de satılık ve kiralık evlerin fiyatları her geçen gün artıyor. Bu nedenle Gönen, alım, satım ve kiralama gerçekleştiren yatırımcılardan da ilgi görmeye başladı. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Mekan Emlak Gayrimenkul Genel Müdürü Tahir Köstek, "Gönen ilçe merkezinde genelde dört kat üzerine inşa edilmiş konutlar bulunuyor. Bu bölgede bina yaşı  genelde 25 ve üzeri. İkinci el satılık ve kiralık konut fiyatlarının sürekli artıyor" dedi.  

Köstek, bu konunun bazı müteahhit firmalarınca değerlendirildiğini ve artan arsa maliyetlerinin dikkate alınarak, bazı bölgelerde yerinde kentsel dönüşüm uygulanmalarının başladığını belirtti.

Konum olarak değer kazanan bölgelerin, Kurtuluş, Gündoğdu, Rüstem, Reşadiye, Tırnova, Altay olduğu belirtildi. 

Bölgede, 2+1 tipindeki 90 metrekere büyüklüğe sahip konutların fiyatlarının 280 bin TL, 3+1 tipindeki 130 metrekarelik evlerin fiyatlarının 680 bin TL, 4+1 tipindeki 180 metrekarelik evlerin fiyatlarının 750 bin TL ortalamasında olduğu belirlendi. 

Bölgede dubleks, asansörlü, doğalgazlı kombili evler ve anahtar teslimi lüks sıfır binalar inşa edilmeye başlandı. Balıkesir Gönen'de durum böyle olunca imarlı arsa fiyatlarında da artış 2 katına çıktı. 

Balıkesir Gönen'de en çok tercih edilen bölgelerden biri Kurtuluş Mahallesi'ne bağlı Aqua Termal olarak kaydedildi.

Kovid-19 salgınının ardından Gönen etrafında müstakil ve villa tarzı konutlara talep yükseldi. Bu yerlerden bir tanesi de Aqua Termal olarak gerçekleşti. Gönen'in en büyük mahallerinden biri olma özelliğine sahip Kurtuluş Mahallesi'nde yapılan arsa yatırımları da bölgeye değer katıyor. Aqua Termal Bölgesi'ne yapılan yatırımlar ve bölgedeki taleplerin ardından arsa ve villa fiyatları iki katına çıktı. 

Tahir Köstek, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Denizkent Gönen'de bir mahalle. Denizkent Marmara'nın temiz oksijeni nefes darlığı çeken hastaların sürekli kaldığı bir mahalle olarak ön planda.

Gönen şehir merkezine ortalama 20 kilometre uzaklıkta konumlanıyor. Bursa Çanakkale otabanı üzerinde yer alıyor. Çanakkale'nin Biga ilçesine ortalama 22 kilometre mesafede yer alıyor.

Denizket bölgesine yakın köylerden olan Çifteçeşmeler Mahallesi ve Kınalar Mahallesi'nde de tarla fiyatları uçuşa geçti. Köy evlerine de talep arttı."

haber kaynağı

emlakkulisi.com



Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Tadilat Rehberi: Etkili Planlama ve Uzman İpuçları Ev ve Ofis Tadilat Başarılı Bir Yenileme İçin Adım Adım PlanlamaEv ya da ofisinizi yenilemek, mekânınıza yeni bir soluk ve değer katmanın en etkili yollarından biridir. Ancak tadilat süreci, detaylı ...
Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’a Yoğun İlgi Bu yıl 46. kez kapılarını açacak Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17 Nisan’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İtalya, Avusturya ve Ç...
Sürdürülebilir Şehirler İçin Yenilikçi Yaklaşımlar Geleceğin Şehirleri İçin Sürdürülebilir ÇözümlerHise Global, sürdürülebilir şehirleşme alanında öncü bir rol üstlenerek, teknik müşavirlik ve danışmanlık hizmetleriyle Türkiye ve dünya genelinde çevre...
Akdeniz bölgesinde Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, franchise ile büyümeyi planlıyor!	Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, 1997 yılında Tahir Köstek tarafından kuruldu ve bilgi ile deneyim birikimi sayesinde hızla kurumsallaşma yolunda ilerlemektedir. Firma, dürüstlük değerine büyük öne...
Ege  bölgesinde Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, franchise ile büyümeyi planlıyor! Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, 1997 yılında Tahir Köstek tarafından kuruldu ve bilgi ile deneyim birikimi sayesinde hızla kurumsallaşma yolunda ilerlemektedir. Firma, dürüstlük değerine büyük öne...
 Marmara bölgesinde Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi,    franchise ile büyümeyi planlıyor! Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, 1997 yılında Tahir Köstek tarafından kuruldu ve bilgi ile deneyim birikimi sayesinde hızla kurumsallaşma yolunda ilerlemektedir. Firma, dürüstlük değerine büyük öne...

Yazılım : Emlakkobi

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş