BİR HAYAL DAHA GERÇEK OLDU

BİR HAYAL DAHA GERÇEK OLDU
BİR HAYAL DAHA GERÇEK OLDU

“BİR HAYAL DAHA GERÇEK OLDU”

Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, “Bugün ilçemiz adına tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Yıllardan beri hayalini kurduğumuz doğalgaz artık Lapseki’mizde”

Belediyemiz hizmet binası önünde gerçekleşen törene Vali Orhan Tavlı, Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü (ÇOMÜ) Prof. Dr. Yücel Acer, Çanakkale Savaşları Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Ak Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Ak Parti Lapseki İlçe Başkanı Halil Özer, davetliler ve çok sayıda Lapsekili katıldı.

Göreve gelirken vaat ettiği ve gerçekleşmesi için çok uğraştığı yatırımlardan en önemlisi diyebilecekleri iki yatırımın bir su diğeri, doğalgaz olduğunu ifade eden Başkanımız Eyüp Yılmaz, “Nereden biliyoruz derseniz, çünkü kamuoyu araştırması yapmıştık. Özellikle kadınlarımızın bazı bölgelerde %94’ü bulan tercihi doğalgaz talebiydi. Gerçekler ortadayken bilerek çarpıtılan, çok dedikodusu yapılan, Doğalgaz yatırımı resmi açılışında sizlerle birlikteyiz. 
Aklınızı boş yere çelmeye çalışanlara rağmen, bize inandınız. Bazı inanmayan hemşerilerimiz olabilir, onların samimi itimatlarını istismar edenlere ağır bir söz söyleyecek değilim; ama üzülerek söylemeliyim ve dikkatlerini çekmeliyim ki istismar ve hata yapmışlar, halkımızı boş yere kandırmışlardır. İşte görüyorsunuz bugün ilçemiz adına tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Yıllardan beri hayalini kurduğumuz doğalgaz artık Lapseki’mizde. 
Bir ay kadar kısa sürede, 1054 vatandaşımız abonelik işlemi yaptırmış olup 257 vatandaşımız ise aktif olarak doğalgazı kullanmaktadırlar. Evlerde artık doğalgaz yanmaktadır. Doğalgazın gelmesi ile birlikte ilçemiz temiz havayla buluştu. Artık ev hanımlarımız odunla, kömürle, sobayla, külle ve pislikle uğraşmayacaktır. 
Doğalgaz, modern şehirciliğin temel değerlerinden biridir. Daha temiz bir Lâpseki için AK Parti Belediyeciliği çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir. Çevrecilik ve şehircilik hizmetlerinde neler yapılacağını da sizlerle beraber yeniden değerlendirerek, önümüzdeki yıllar için birlikte kararlaştıracağız” dedi.

”BİR HAYAL DAHA GERÇEK OLDU” 
Doğalgaz yatırımındaki aşamalar hakkında bilgi veren Başkanımız Eyüp Yılmaz, “Lâpseki Belediyesi olarak, doğalgaz konusunda, belli oranda sorumluluğumuz ve yetkilerimiz vardı; mesela ihaleyi biz yapmıyorduk, Ankara BOTAŞ Genel Müdürlüğü yapıyordu. İhaleyi alan firma-şirket, kendi içinde sorun yaşadı. Bizim irademiz dışındaki gelişmelerden dolayı, aksama oldu. Aksini söyleyen varsa, biz buradayız. Halkımızın temiz niyetini istismar edenler, buyursunlar karşımızda konuşsunlar, ama sevgili Lâpsekilileri kandırmaya kalkmasınlar. 
Bugün görüyoruz ki bir hayal daha gerçek oldu. Yatırımlar zaman alıyor. 20 yıllık yatırım eksikliğini, 20 ayda bitirmek maalesef mümkün olmuyor. Ama Allah’a şükürler olsun ki bitirdik. Bugüne kadar her seçilen belediye başkanı, şehirciliğin olmazsa olmaz yatırımlarından, ilçemizin bir eksiğini tamamlamış olsaydı, bugün sizlere başka hizmetleri de sunacak durumda olacaktık.”

İŞTE HER ŞEY ORTADA; GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMIYOR

Başkanımız Yılmaz şöyle devam etti; “Önümüzdeki dönemlerde, AK Parti belediyeciliği çerçevesinde, kadrolarımızla, hizmetlerimiz devam edecektir. Hayallerimizi sizlerle paylaşacağız, ama hülyalarını bir çürük yalan-dolan ipliğine bağlayanlardan olmayacağız. Siz değerli Lâpsekilileri kandırmaya çalıştılar, biz gerçekleri söyledik. Ankara’dan öğrendiklerini, 2021 hatta 2022 yılına kadar Doğalgazın gelmeyeceğini, hatta doğalgazın tankerlerle taşınacağını söylediler, söylüyorlar. Hep birlikte görüyoruz ki; bunların hepsi yalan. Gerçekleri bildiği halde size yalan söyleyenler, sizi aldatanların eline ne geçti. Soruyorum size ne geçti. Kocaman bir sıfır. Siyasi plan ve hesapla, halkımızın yanıltılmasını hedefleyenler, siyasi karşıtlık hesabındakiler, algı operasyonuyla halkımızı ayrıştırmak istediler, ama hem siz değerli Lâpsekililere hem de siyaset kurumuna yanlış yaptılar. Yalan söylediler. Siyasetçi güvenilir olmalıdır. Siyasetçi laf ebeliği yapmamalıdır; halkımızın temiz duygularını, kötü emellere kullanılmamalıdır. Siyaset temiz yapılmalıdır. Bizler dün olduğu gibi, yarın da siyasetimizi lekesiz yapacağız, töhmetsiz yapacağız; saygıyla sevgiyle kardeşlikle, hemşerilik bağlarını geliştirecek ve güçlendirecek şekilde yapacağız. 
Bizi ne zaman nerede görürseniz, yalansız dolansız olduğumuzu hatırlayacaksınız. İşte her şey ortada; güneş balçıkla sıvanmıyor; Doğalgaz belki kendi evinizde, belki komşunuzda, ilçemizdeki işyerlerinde ve evlerde bağlanmış durumda ve her gün de Doğalgaz bağlanma sayısı artmaktadır. Bundan sonrası, doğalgaz bağlantısı, kurulum yapan firmayla halkımızın talebi doğrultusunda, başvurudaki sıraya göre yapılacaktır. Bu zamana kadar olduğu gibi; 2019 yılı içerisinde de AKSA Doğalgaz tarafından, doğalgaz dağıtımı hızlı bir şekilde devam edecektir. Bizi ilgilendiren sorunlar olursa, belediyemizdeki görevliler değerli Lâpsekililerin emrinde hizmete hazırdır.

İSTİYORUZ Kİ 2019, 2018’DEN ÇOK DAHA İYİ OLSUN” Lapseki’nin ve Çanakkale’nin dönüşümüne, değişimine hep beraber şahitlik ettiklerini belirten Ak Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “2018’i geride bıraktık, 2019’un ilk günlerindeyiz. 2018, çok lafa gerek olmaksızın söyleyeyim; bir Çanakkale yılı oldu. Yatırımlarıyla, siyasi gündemiyle, alt yapısı üst yapısıyla… Hamdolsun herkesin işini biraz daha iyi yapma iddiasıyla 2018’i bir Çanakkale yılı olarak geride bıraktık.
Çanakkale’ye gitmeden Lapseki hastanemizde tedavi olabileceğiz. İnşallah Pazartesi’den itibaren Lapseki’de diyaliz hastalarımızın da tedavisine başlayacağız. Artık diyaliz hastamız köyünden Lapseki’ye, Lapseki’den Çanakkale’ye değil, köyünden Lapseki’ye gelecek.” “HEP BERABER YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ” Lapseki’nin sahili Çanakkale ile yarışır hale geldiğini aktaran Turan, “Bu bölgede sahille ilgili en iddialı kentlerden bir tanesi Lapseki oldu. Lapseki’mizde 5 yıl Eyüp bey öncülüğünde alt yapıda ne kadar zor iş varsa yapıldı. Doğalgaz, su, kanalizasyon… Paramızı, zamanımız, emeğimizi alt yapıya harcadık. Allah ömür verir, Lapseki devam derse, Lapseki’nin nasıl 5 yıl üst yapıyla şekillendiğini göreceksiniz hep beraber. Buranın turizm kenti olması için çok önemli işler yapmaya çalışacağız. Ama bir iş var; halkımız sahip çıkarsa. Hizmetse adres belli, çalışmaksa adres belli. Biz polemikle, eskiden iş yapamayanların bugün ben iş yaparım iddiasıyla ortaya çıkmasına prim verecek insanlar değiliz. Yok dedikodu yaptılar, yok doğalgaz tankerle geldi. Kıskananlar çatlasın kardeşim, doğalgaz geldi memlekete. Şımarmayacağız ayağımız yere basacak. Eksiğimiz var mıdır? Var tabi ye; Eyüp beyin de var benim de var, senin de var, insanız kardeşim. Eksiğimiz varsa uyaracaksınız toparlayacağız. Ders alacağız, toparlayacağız. Ama yaparsa bu ekip yapar. Hizmetse bu ekibin işi. Hep beraber yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu

HABER KAYNAĞI

http://www.lapseki.bel.tr


Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Eskişehir de Halk Süt projesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz günlerde başlattığımız Halk Süt Projesi ile ilgili olarak, başta Eskişehirli hemşehrilerimden ve tüm Türkiye’den gelen binlerce tebrik mesajı için teş...
Bakan Kurum Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret için geldiği Balıkesir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ziyaret için geldiği Balıkesir'd...
BELEDİYEMİZ AŞURE İKRAMINI BU YIL DA DEVAM ETTİRDİ    Belediyemiz, Muharrem Ayı dolayısı ile vatandaşlara aşure ikramını bu yıl da sürdürdü,  geleneksel hale getirilen organizasyonda 5 bin kişilik aşure dağıtıldı.Belediye Başkanımız M.Mu...
Çanakkale Ezine,de Sıfır Atık Projesi  Ekolojik çevre geri dönüşüm firması ile Belediyemiz sınırları içerisinde seçilen bölgelerde kullanılmış ambalaj atıklarının ( cam , ahşap, metal, plastik, kağıt-karton ) kaynağında ayrı toplanma...
İLÇEMİZİ SOSYAL BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIRDIK İLÇEMİZİ SOSYAL BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIRDIK”Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, 2014 yılından günümüze kadar olan sürede Lapseki Belediyesi olarak Sosyal anlamda yaptıklarını destekleri ve proj...
İlçemizde Yeni Devlet Hastanemizin Temelini Attık  İlçemizinde yapılacak olan 50 Yataklı Devlet Hastanesi Temel Atma Törenine Balıkesir Valimiz Sayın Ersin Yazıcı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zekai Kafaoğlu İlçe Kaymakamı Sayın Server Si...

Yazılım : Emlakkobi

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş