Deprem de Hasar Gören İllere Yardım Desteğini Sunuyor

Deprem de Hasar Gören İllere Yardım Desteğini Sunuyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Faaliyet Gösteren Dicle Elektrik, Deprem de Hasar Gören İllere Yardım Desteğini Sunuyor

Yaşanan afet gün geçtikçe acı tabloyu gözler önüne sermeye devam ediyor. Birçok ilde geniş ölçüde yıkıma sebep olan depremin ardından hızlıca arama kurtarma faaliyetleri kapsamında profesyonel eğitim almış ekiplerini başta faaliyet gösterdiği Diyarbakır ve Şanlıurfa olmak üzere çalışmalara dâhil eden Dicle Elektrik, ihtiyaçlar doğrultusunda destek için harekete geçti.

Dicle bölgesinde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerinde elektrik dağıtım, bakım ve onarım faaliyetleri gerçekleştiren ve bölgeyi iyi tanıyan şirket, başta gönüllülük esaslı çalışmalar olmak üzere hasara uğrayan bölgelere yaşam malzemesi, barınma ve yiyecek desteğinde bulunmaya başladı. Sorumluluk alanında yer alan şehirlerde, kışa hazırlık kapsamında tüm bakım ve onarım çalışmalarını kış şartlarının öncesinde tamamlayan Dicle Elektrik, büyük deprem sonrası bölgede meydana gelen elektrik arızalarına da anında müdahale etmek için kışın zorlu şartlarına rağmen tüm saha ekipleriyle yoğun mesai harcıyor.

Gıda ve Temel İhtiyaç Malzemeleri Desteği

Dicle Elektrik, Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki merkezlerini depremzede vatandaşların hizmetine açtı. Bu kapsamda hali hazırda sayısı 3000’i aşan vatandaşa 24 saat esası ile barınma ve sıcak yemek hizmeti sunuluyor. Ayrıca gıda ihtiyaçları kapsamında Kahramanmaraş ilinin bir hafta boyunca kumanya teminini karşılayacak olan Dicle Grubu, depremden etkilenen bölgelerde mutfak kurma girişimlerini de sürdürüyor. Bölgenin ihtiyaç duyduğu battaniye, ısıtıcı ve çadır gibi temel yaşam malzemelerinin de tedarik ve dağıtımına yönelik çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu doğrultuda afetlerde kullanılabilecek 30’un üzerinde çadır bölgeye sevk edildi ve sayı koordineli olarak artmaya devam ediyor.

Adıyaman’da Çadırların Işıklandırması Dicle Elektrik’e Emanet

Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi büyük şehirlerin elektrik dağıtımını gerçekleştiren Dicle Elektrik, dağıtım bölgesinin yanı sıra depremden etkilenen illerdeki AFAD – Kızılay çadırlarına da enerji sağlıyor. Bu kapsamda Adıyaman’da kurulan çadırlar için elektrik verilmesi konusunda ekipler çalışmalarına başladı. Dicle Elektrik diğer taraftan, Kahramanmaraş başta olmak üzere yardıma gittiği tüm illerde bakım onarım çalışmalarına da katkıda bulunmayı sürdürüyor.

Kurtarma Desteği

Dicle Elektrik bünyesindeki 25 kişilik özel Dicle Arama Kurtarma Ekibi, AFAD koordinasyonunda Diyarbakır’daki arama kurtarma çalışmalarında görev alıyor. Tüm imkânlarını depremden etkilenen şehirler için de seferber eden Dicle Grubu, 100 çalışanını da gönüllülük esaslı olarak Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’daki yardım faaliyetlerine de gönderdi. Şirketin gönüllüleri bu kapsamda arama-kurtarma çalışmaları, elektrik altyapı desteği, çadır kurma ve yemek yapma gibi faaliyetlerde bulunuyor.

Ekipman Desteği

Dicle Elektrik arama kurtarma kapsamında insan gücü desteği sağlamasının yanında, jeneratör ve vinç gibi ekipmanların da bölgede kullanılmasına yönelik tedarik çalışmalarını da sürdürüyor. Bu ekipmanlar aynı zamanda Dicle Elektrik’in arama-kurtarma ekiplerinin çalışmalarında da kullanılıyor.

Eksim Holding’in Oluşturduğu Fon ve Diğer Gıda Destekleri

Bu çalışmalara ilaveten, Dicle Elektrik’in bağlı bulunduğu Eksim Holding, çalışanlarına gönderdiği duyuruda 50 milyon TL’lik bir fon oluşturduğunu açıkladı. Bu doğrultuda afet bölgesinde Kızılay ve AFAD gibi resmî kurumlarla temaslar sürüyor.

Yine Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren Eksun Gıda ise deprem bölgelerine 25 tonluk un desteğini yola çıkardı. Eksun Gıda’nın markası Sinangil Gluten Yok ise 93 koli glutensiz ekmek ve kurabiye ürünlerinden bölgeye gönderilmek üzere Çölyak Yaşam Derneği ile koordineli bir çalışma da başlattı.

 Dicle Elektrik Deprem & Afet Yardımları Hakkında Bilgi Notu

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7,7 büyüklüğünde gerçekleşen depremden 10 çevre il etkilendi. Bölgede artçı depremler sürerken 6 Şubat’ta öğlen saatlerinde 7.6 şiddetinde Kahramanmaraş merkezli bir deprem daha gerçekleşti. Bu kapsamda da deprem, 4. seviye olarak belirlenirken 7 günlük milli yas ilan edildi. İlaveten Cumhurbaşkanı’nın 7 Şubat öğlen saatlerinde yaptığı açıklama doğrultusunda deprem bölgesinde 10 ili kapsayacak şekilde 3 aylık Olağanüstü Hâl İlan edildi.

Dicle Elektrik’in gerçekleştirdiği destekler:

Dicle Elektrik olarak yaşadığımız depremden etkilenen Diyarbakır ve Şanlıurfa dahil olmak üzere, Güney Doğu Anadolu bölgesinde toplam 6 ile hizmet veriyoruz. Bölgeyi iyi tanıyan bir şirket olmamız dolayısıyla, afetin meydana gelmesinden kısa bir süre sonra, hızlı bir şekilde koordine olarak ihtiyaçlar doğrultusunda neler yapabileceğimizi analiz ettik. Başta gönüllülük esaslı çalışmalar olmak üzere bölgeye yaşam malzemesi, barınma ve yiyecek desteğinde bulunmaya başladık.

Bu kapsamda Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi başta olmak üzere Diyarbakır ve Şanlıurfa’yı da etkileyen deprem sonrası, şirketimizin Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki merkezleri depremzede vatandaşların hizmetine açıldı. Halihazırda 3000’i aşan vatandaşlara 24 saat esası ile barınma ve sıcak yemek hizmetini sunuyoruz.

Dicle Elektrik bünyemizdeki 25 kişilik özel Dicle Arama Kurtarma Ekibimiz ile, AFAD koordinasyonunda Diyarbakır’daki arama kurtarma çalışmalarında görev alıyoruz.

Faaliyet gösterdiğimiz kendi bölgemizdeki bu desteğin yanında, tüm imkânlarımızı depremden etkilenen şehirler için de seferber ediyoruz. Bu kapsamda 100 çalışanımız gönüllülük esaslı olarak Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’daki yardım faaliyetlerine katılıyor.

Yine gıda ihtiyaçları kapsamında; Kahramanmaraş ilimizin bir hafta boyunca kumanya teminini karşılıyor, depremden etkilenen bölgelerde mutfak kurma girişimlerimizi de sürdürüyoruz.

Dicle Elektrik olarak bölgenin ihtiyaç duyduğu battaniye, ısıtıcı ve çadır gibi temel yaşam malzemelerinin de tedarik ve dağıtımına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu doğrultuda afetlerde kullanılabilecek 30’un üzerinde çadırı Adıyaman’a sevk ettik ve kurulum desteği de sağlıyoruz. Bu sayıyı koordineli bir şekilde artırıyoruz.

Hasar gören bölgede arama kurtarma faaliyetlerinin önemli ekipmanları arasında yer alan jeneratör ve vinç gibi ekipmanların bölgede kullanılmasına yönelik tedarik ediyor ve ekiplerimiz ile birlikte çalışmalarda kullanıyoruz.

Sorumluluk bölgemiz içinde yer alan şehirlerde, kışa hazırlık kapsamında tüm bakım ve onarım çalışmalarını önceden tamamlamış bir elektrik şirketi olarak, gerçekleşen büyük deprem sonrası bölgede meydana gelen elektrik arızalarına da anında müdahale etmek için tüm saha ekiplerimizle yoğun mesai harcıyoruz. Ayrıca Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi Dicle Elektrik dağıtım bölgesinde yer alarak depremden etkilenen illerdeki AFAD – Kızılay çadırlarına enerji sağlıyoruz.

Bu çalışmalara ilaveten, Dicle Elektrik’in bağlı bulunduğu Eksim Holding bünyesinde faaliyet gösteren Eksun Gıda ise deprem bölgelerine 25 tonluk un desteğini yola çıkardı. Yine Eksun Gıda’nın markası Sinangil Gluten Yok, 93 koli glutensiz ekmek ve kurabiye ürünlerinden bölgeye gönderilmek üzere Çölyak Yaşam Derneği ile koordineli bir çalışma da başlattı.

Eksim Holding, ayrıca çalışanlarına gönderdiği duyuruda 50 milyon TL’lik bir fon oluşturduğunu açıkladı. Bu kapsamda afet bölgesinde Kızılay ve AFAD gibi resmî kurumlarla temaslar sürüyor.

 Haber kaynağı emlakmagazin.com.tr

10.02.2023 - 15:44:31


Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Tadilat Rehberi: Etkili Planlama ve Uzman İpuçları Ev ve Ofis Tadilat Başarılı Bir Yenileme İçin Adım Adım PlanlamaEv ya da ofisinizi yenilemek, mekânınıza yeni bir soluk ve değer katmanın en etkili yollarından biridir. Ancak tadilat süreci, detaylı ...
Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’a Yoğun İlgi Bu yıl 46. kez kapılarını açacak Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17 Nisan’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İtalya, Avusturya ve Ç...
Sürdürülebilir Şehirler İçin Yenilikçi Yaklaşımlar Geleceğin Şehirleri İçin Sürdürülebilir ÇözümlerHise Global, sürdürülebilir şehirleşme alanında öncü bir rol üstlenerek, teknik müşavirlik ve danışmanlık hizmetleriyle Türkiye ve dünya genelinde çevre...
Akdeniz bölgesinde Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, franchise ile büyümeyi planlıyor!	Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, 1997 yılında Tahir Köstek tarafından kuruldu ve bilgi ile deneyim birikimi sayesinde hızla kurumsallaşma yolunda ilerlemektedir. Firma, dürüstlük değerine büyük öne...
Ege  bölgesinde Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, franchise ile büyümeyi planlıyor! Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, 1997 yılında Tahir Köstek tarafından kuruldu ve bilgi ile deneyim birikimi sayesinde hızla kurumsallaşma yolunda ilerlemektedir. Firma, dürüstlük değerine büyük öne...
 Marmara bölgesinde Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi,    franchise ile büyümeyi planlıyor! Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, 1997 yılında Tahir Köstek tarafından kuruldu ve bilgi ile deneyim birikimi sayesinde hızla kurumsallaşma yolunda ilerlemektedir. Firma, dürüstlük değerine büyük öne...

Yazılım : Emlakkobi

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş