EKŞİDERE DAĞ ILICASI KAPLICALARI

EKŞİDERE DAĞ ILICASI KAPLICALARI
Dağ Ilıcası - Ekşidere

Ekşidere Köyü ‘nün 2 km. güney batısında olan Dağ Ilıcası Gönen ‘e 13 km. mesafededir. 93 harbi sonrasında Ekşidere‘ye yerleşen köylüler tarafından ortaya çıkarılan tarihi havuzun bulunduğu yere Bizans dönemine ait izler görüldüğü ifade edilmektedir.

  Dağ Ilıcası İşletmesi, Ekşidere Köyü Muhtarlığı önderliğinde 1930’lu yıllarda köy halkı tarafından suyun bulunduğu yerin imece yöntemiyle temizlenmesiyle ortaya çıkmıştır. En önemli özelliği, şifalı suyun yeryüzüne çıktığı haliyle hiç bir işleme tâbi tutulmadan korunmuş olması ve hizmete sunulmasıdır. Doğallığı benzerlerinden ayrılan en belirgin özelliğidir. Kaynağın üzerine inşa edilmiş ve hijyen şartları sağlanmış havuzu ve doğal sıcaklığında( 41 derece )olan termal su yüzeye ulaştığı en saf haliyle sizlerin hizmetindedir.

  Tesis ilk zamanlarda sadece yöre insanın faydalandığı bir işletme iken, Ekşidere Köyü ile arasındaki 3 km patika yolun daha sonraları genişletilerek araç trafiğine açılmasıyla çevre il ve ilçelerden gelen ziyaretçi sayısında büyük bir artış gözlenmiştir. Bu gelişme önce ulusal sonrasında da uluslar arası boyuta varmıştır. Bu gelişmelerin beraberinde işletme mantalitesi de oluşmaya başlamış 1967 yılında resmi olarak köy muhtarlığınca işletilmeye başlanmıştır.

  İlk olarak 1976 yılında Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsünce suyun kimyasal analizleri yapılmış, insan sağlığına faydalı 23 farklı madensel mineral içerdiği tespit edilmiştir.2006 yılında İzmir hıfzısıhha enstitüsü ve İstanbul teknik üniversitesince yapılan analiz sonuçları suyun kalitesinde ve kimyasal yapısında hiçbir değişimin olmadığını göstermiştir. 1936 –1967 yılları arasında zaman içersinde inşa edilmiş briket barakalardan oluşan tesis, 2–3 yıllık dönemler halinde muhtarlıkça özel sektöre kiralanmıştır. Özel sektörün yeterli bakım onarım ve yatırımı yapmaması sebebiyle 1997 yılında tekrar muhtarlık tarafından işletmeye başlanmıştır. Muhtarlık 1997 - 2007 yılları arasında iyi bir yatırım hamlesi başlatmış ve çalışmalar halen devam etmektedir.

  Şifalı Ilıca Suyunun kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavi ve rehabilitasyonunda faydalı olduğu SAĞLIK BAKANLIĞI’NCA onaylanmıştır. Günümüzde tesis 180 yatak kapasiteli konaklama imkânı, termal havuzu, Türk hamamı, gençlik çeşmesi, kafeteryası, restoranı, , marketi, internet kafesi, çocuk parkı, doğa yürüyüş parkurları, organik meyve ve sebze pazarı gibi olanaklarının yanında avcılık ve atıcılık sporları yapılmasına uygun olan doğal yapısıyla, kaz dağlarının eteğindeki, yemyeşil ormanın içinde, benzersiz havası, bol oksijeni ile yılın 12 ayı kesintisiz olarak müşterilerine hizmet vermektedir.

 

Ilıca Suyu

  Dağ Ilıcası kaynağı; Gönen' in 15 km güney batısında, Deliçal Dağının eteklerinde, Ekşidere Köyü' nün güneyindedir. Yüzeye 43 derece sıcaklıkta ve doğal yollardan çıkmaktadır. Meteorolojik veriler Gönen ve çevresinin ortalama sıcaklığının 14-16 derece olduğunu göstermektedir. Jeologlar bu verilere dayanarak kaplıca suyunun 90-100 metre derinlikten geldiğini tahmin etmektedirler. İzmir Hıfzısıhha Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesinin yaptığı analizlerde insan sağlığına faydalı 23 kalem madensel mineral ihtiva ettiği tesbit edilmiştir.

Ilıca suyunun kas ve iskelet sisteminin:

   • Ortopedik hastalıkların (kırık sonrası kireçlenmeler, eklem yapışıklıkları ve sertlikleri, ameliyat sonrası sekeller vb.)

   • Nörolojik hastalıkların ( kas kasılmaları, yüz felci, her türlü sinir sıkışması, ilaç tedavisinden sonraki felçler vb.)

   • Romatizmal hastalıkların ( omurganın daralması kireçlenmesiyle ve şekil bozukluklarıyla seyreden hastalıklar, her türlü eklem ve yumuşak doku romatizmaları, siyatik, bel ve boyun fıtıkları, kronik bel ağrısı, genel vücut kireçlenmesi vb.)

  tedavi ve rehabilitasyonunda faydalı olduğu SAĞLIK BAKANLIĞI raporunda görülmektedir.

Ayrıca:

   • İdrar yolları hastalıkları,

   • Kadın hastalıkları,

   • Kalp ve damar hastalıkları, damar sertliği

gibi hastalıkların tedavisinde faydalınabilineceği de İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Anabilim Dalı Başkanlığınca belirlenmiştir.

 

Gençlik Suyu

  Ilıca Suyundan bağımsız çıkan Gençlik Suyu soğuk, hafif ekşi ve tatlı su olup, madensel bir kokuya sahiptir. Miktarı az fakat radyoaktivitesi yüksek bir sudur. Demiri eriten bu suda, silikat asit, karbonik asit, arsenik(insan sağlığına zararsız oranda),Klosulfate, klazik ve radyoaktif kimyasal bileşimler bulunmaktadır.

  Gençlik Suyunun böbrek taşı ve idrar yolları rahatsızlıkları, kadın hastalıkları, mide bağırsak hastalıkları, hücre yenilenmesi, uzun süre çocuğu olmayanların çocuk sahibi olabilmelerinde etkili olduğu görülmüştür.

Konaklama Tesisleri

 

Bülbül Yuvası Apart Daireler

  6 adet özel apart daireden oluşan Bülbül Yuvası tesisinde WC, mutfak (mutfak eşyaları dahildir), buzdolabı, uydu TV, termal duş bulunmaktadır. 2+1 yatak kapasiteli odalarımız kışın kalorifer sistemiyle ısıtılmaktadır. Doğanın bütün güzellikleri ile başbaşa kalmak, sıkıntı ve streslerden arınmak için özlediğiniz ve aradığınız tek mekân sizleri bekliyor...


Lüks Kanarya Evleri (Kanarya Evleri 1)

  Yemyeşil dağ manzaralı Lüks Kanarya Evlerimiz 2+1 yataklıdır. Odalarda termal su, WC, mini mutfak, buzdolabı standart olarak sunulmaktadır. Odalarımızda yerden ısıtmalı kalorifer sistemi bulunmaktadır. 2 kat olan tesiste, üst kat odaları duşlu, alt kat odaları ise küvetlidir. Akşam üzerleri gün batımında balkona çıkıp kahvelerinizi yudumlarken, yeşil doğanın tadını çıkartabilirsiniz.


Kanarya Evleri 2

  Her bütçeye göre konaklama imkanı sunan tesislerimizde, Kanarya Evleri ekonomik bir tatil imkanı arayanlara idealdir. Kanarya Evleri 2 yataklı olup, odalarda WC, termal duş, mutfak ve mini buzdolabı standarttır, kalorifer sistemi mevcuttur. Akşam serinliğinde balkonda otururken, batan günün keyfini çıkarabilirsiniz.


Beyaz Evler

  Büyük ailelere tatil için ideal olan Beyaz Evler de 4+1 yatak mevcuttur. WC, mutfak, buzdolabı, yatak odası ve salonu ve büyük balkonu bulunan odalar sizlere kendi evinizin konforunu aratmayacak, çınar ağaçlarının altında orman esintisinde hoşça vakit geçirebilir, yeni yeni dostluklar kurarak unutulmaz komşuluk ilişkileri yaşayabilirsiniz.


Sosyal Tesislerimiz

  Tesisimizde konuklarımızın rahatlığı ve günlük faaliyetlerinden uzak kalmamaları için her türlü imkan düşünülmüştür. Restorant, Market, Cafe,Cami, Internet Cafe, Çocuk Parkımız ve Piknik Alanlarımız siz değerli misafirlerimiz için hazırlanmıştır. Araçlarınız ücretsiz otoparkımızda 24 saat kameralı güvenlik sistemiyle korunmaktadır. Organik gıda pazarımızda köylüler tarafından yetiştirlmiş ürünlerin tadına bakabilirsiniz. Etrafı ıhlamur, kestane, kayın, çam, asırlık meşe ve çınar ağaçlarıyla kaplı tesislerimizde sabah erkenden dağ yürüyüşüne çıkabilir, avcılık ve atıcılık sporları yapabilir, tatlı su barajında balık tutarak hoşça vakit geçirebilirsiniz...

İletişim Bilgileri

 Telefon Numaraları:0 266 786 5003 – 786 5008 – 786 5009
 Fax Numarası:0 266 786 5010
 Gsm Numarası:0 532 468 6778
 E-Posta Edresi:dagilicasi@hotmail.com
 Web Adresi:http://www.dagilicasi.com
 Posta Adresi:Ekşidere Köyü – Gönen – BALIKESİR – TÜRKİYE

Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Eskişehir de Halk Süt projesi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak geçtiğimiz günlerde başlattığımız Halk Süt Projesi ile ilgili olarak, başta Eskişehirli hemşehrilerimden ve tüm Türkiye’den gelen binlerce tebrik mesajı için teş...
Bakan Kurum Büyükşehir Belediyesini Ziyaret Etti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi ziyaret için geldiği Balıkesir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret etti.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ziyaret için geldiği Balıkesir'd...
BELEDİYEMİZ AŞURE İKRAMINI BU YIL DA DEVAM ETTİRDİ    Belediyemiz, Muharrem Ayı dolayısı ile vatandaşlara aşure ikramını bu yıl da sürdürdü,  geleneksel hale getirilen organizasyonda 5 bin kişilik aşure dağıtıldı.Belediye Başkanımız M.Mu...
Çanakkale Ezine,de Sıfır Atık Projesi  Ekolojik çevre geri dönüşüm firması ile Belediyemiz sınırları içerisinde seçilen bölgelerde kullanılmış ambalaj atıklarının ( cam , ahşap, metal, plastik, kağıt-karton ) kaynağında ayrı toplanma...
İLÇEMİZİ SOSYAL BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIRDIK İLÇEMİZİ SOSYAL BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIRDIK”Lapseki Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, 2014 yılından günümüze kadar olan sürede Lapseki Belediyesi olarak Sosyal anlamda yaptıklarını destekleri ve proj...
İlçemizde Yeni Devlet Hastanemizin Temelini Attık  İlçemizinde yapılacak olan 50 Yataklı Devlet Hastanesi Temel Atma Törenine Balıkesir Valimiz Sayın Ersin Yazıcı Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zekai Kafaoğlu İlçe Kaymakamı Sayın Server Si...

Yazılım : Emlakkobi

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş