FRANCHISE Nedir

FRANCHISE Nedir


FRANCHISE Nedir?

Franchise (veya franchising), bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin, belirli süre, koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak, belirli bir bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli bir iş ilişkisidir.


ABD de doğan franchise sistemi, verimli ve karlı oluşu sayesinde hızla dünyaya yayıldı. Başta ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya olmak üzere binlerce marka franchise veriyor. Her ülkede önce uluslar arası yaygınlık sağlamış yabancı firmalar başlatıyor, 10-15 yıl içinde yerli firmalar çoğunluğu alıyor. Tüketim potansiyelinin olduğu hemen her ülkeye lider markalar dükkanlarını bayrak gibi dikmişler. Franchise sistemini kullanan markalar rakiplerinin açık arayla önüne geçti, yarış artık franchise markalar arasında yaşanıyor. Yerel ve müstakil markalar tüketici ilgisini çekebiliyorsa, onlarla birlikte büyüyen, kaliteyi köşedeki dükkanla bağdaştıran jenerasyonun sayesinde yapıyor. Markalarla büyüyen nesil alacağı markada büyüklük ve yaygınlık arıyor. Alışveriş merkezlerinin zincir marka olmayanlara yer vermek bile istememesi, gelecekte franchise verenlerin nasıl üstünlük sağlayacağının bir göstergesi. Franchise vermeyen firmalar bile, ancak franchise tekniklerini kullandıklarında, yani tek tip işletme, standart işletim sistemi, eğitim ve denetim uyguladıklarında zincirleşerek yayılmayı başarıyorlar. 

Franchise sistemini iyi öğrenmek, tam anlamak markasını büyütmek isteyen her girişimcinin görevi. Buradan vereceğimiz kısa açıklamalarla buna katkıda bulunabilmeyi umuyoruz.  
UNSURLARI
 
Franchise (veya franchising), bir sistem ve markanın imtiyaz hakkı sahibinin, belirli süre, koşul ve sınırlar içinde, işin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sürekli disiplin ve destek sağlayarak, belirli bir bedel karşılığında, bağımsız yatırımcılara sistem ve markasını kullandırmasına dayanan, uzun vadeli ve sürekli bir iş ilişkisidir.
Franchise sisteminin üç ana unsuru vardır:

Sistem / marka: Franchise vermek için öncelikle ortada başarılı çalışan bir işletme, denenmiş bir sistem, tanınmış bir marka olmalıdır. Ancak başarısı kanıtlanmış bir iş başkalarına satılabilir. Bireysel yatırımcı, eğer kendi olanakları ile becerebileceğinden daha fazla kazanacağına, daha verimli çalışacağına, işinin daha başarılı ve kalıcı olacağına inanırsa böyle bir ilişkiye girmek ister. Hiç kimse, kendi becerebileceğinden daha az kazanmak için başkasının sistemini kullanmaz, başkasının markası için çalışmaz.


Disiplin / destek: Franchise işinde, katı disiplin kuralları geçerlidir. Taraflar aralarında uzun süreli bir anlaşma yaparlar. Sistemin uygulama esasları net olarak belirlenmiştir. İşi başarıya götüren çalışma kuralları kesin olarak tanımlanmıştır. Aynı markayı taşıyan her işletmede standart ürün ve hizmet sunulur. Hizmet kalitesini sağlamak için başlangıçta ve sonrasında çalışanlara ve yatırımcılara sürekli eğitim verilir. İşletme süresince sıkı denetim uygulanır.


Bedel: Yapılan işi “franchise” olarak adlandırmak için, franchise verenin, franchise alan yatırımcıdan bir bedel alması şarttır. Franchise vermek bir anlamda “sistem / marka satmak” olarak da adlandırılabilir. Dolayısıyla satılan marka veya sistem “para etmeli”dir. Eğer franchise veren bunun karşılığında hiç bir bedel talep etmiyorsa, “sistem satmıyor” demektir. Bu durumda franchise sisteminin gereği olan çalışmayı yapması ve desteği vermesi de beklenemez. Yok eğer franchise sistemini kendi ürettiği bir malı pazarlamak için kullanıyor ve söz konusu destekleri ürün satış fiyatı içindeki karından finanse ediyorsa, fiyatını emsallerine göre yüksek tutuyor demektir.
 
Franchise, esasen bir “pazarlama” yöntemidir. Yalnız burada pazarlanan bir ürün veya hizmet değil, bir sistemdir, yatırımcılara “hazır iş” satılır. “Franchise işi” bazen yanlış anlaşılır ve yapılan ürünle karıştırılır. Franchise, “hamburger satmak”, “araba kiralamak” vb. gibi bir iş değildir. Franchise satmak, “hamburger satma işini” veya “araba kiralama işini” pazarlamaktır.

BEKLENTİLER
 
Franchise sisteminin başarılı olduğunu söylemek için, gerek franchise verenin, gerekse alanın beklentilerinin karşılanması esastır. Yaygın rastlanan beklentileri aşağıda sıralıyoruz. Kendi beklentilerinizi irdelerseiz, franchise almanın veya vermenin sizin için doğru girişim olup olmadığını, bu beklentilerin ne derecede karşılanacağını görebilirsiniz.


Ürün/marka sistemi
  • Franchise sisteminin dünyada ilk uygulayıcılarının üreticiler olması rastlantı değildir. Üreticiler, yüksek cirolarından ürün reklamına ayırdıkları payı, çoğunlukla aynı markal zincirleri için de kullanır, sinerji sağlarlar.
  • Üreticiler, sahip oldukları geniş yönetici kadroları ile modern yönetim tekniklerini kullanır, kararlarında ve atılımlarında daha deneyimli ve cesur davranırlar.
  • Üreticiler mağaza açarak, ürünlerine ve markalarına itibar sağlarlar.
  • Üretici, sattığı ürünlerin tahsilatında zorlandığında, franchise anlaşması ile bağladığı bayilerinin tahsilatı hızlandırmasını, riskini azaltmasını bekler.
  • Franchise, kaliteli hizmet ile müşteri bağlılığı sağlar.
  • Özellikle hipermarketler ve zincir marketler sattıkları ürünleri rafa koymak için ücret alırlar. Kendi mağaza zincirini kurmak bu tür masraflardan kurtarır.
  • Düzenli çalışan ve sürekli satın alan işletmeler sayesinde üretimde süreklilik sağlannır. Sezonel dalgalar veya güçlü alıcının kaprisleri olmaz.


İşletme sistemi
  • İş sistemi franchisingi uygulayan firmalar, giderek yoğunlaşan yerli yabancı rekabet karşısında büyüyerek markalarını korurlar.
  • Alışveriş merkezlerinin hepsinde yer alamayan meydanı rakiplerine bırakır. Sermaye yetişmeyeceğinden,dışarıda kalmaktansa franhcise verip içeri girmek iyidir.
  • Reklam fonu güçlenince marka olmak kolaylaşır.
  • Önceki nesillerden devralınmış, uzun yıllar boyunca adeta uyumuş ve neredeyse unutulmakta olan markanın maddi değere dönüşmesi için franchise tek ve son fırsattır.
  • Esnaflıktan iş adamlığına geçmenin en hızlı yolu franchisingdir.



Franchise alanlar
  • Markalı, itibarlı bir iş sahibi olmanın yoludur.
  • İşinde bağımsız olmak demektir.
  • Yatırımının hızlı geri dönmesidir.
  • Yaşamak için tatmin edici gelir sağlar.
  • Denenmiş, kendini kanıtlamış, az riskli bir iş kurulur.
  • Düşük maliyetle yüksek gelir sağlanır.
  • Rahat satılacak tanınmış marka alınır.
  • Kolay bulunan, beklentileri sınırlı, kolay mutlu edilen, hazır müşteri gelir.
  • Geniş bir korumalı bölge verilir.
  • İşletme sorunları yaşadığında arkasında danışabileceği bir kurum olacak.
  • Bilmediğini öğrenir, gerektiğinde danışabileceği bir kadro olur.
  • Yatırımda ve tedarikte sorun yaşamaz.
  • Pazarlamada ana firma ne yapacağını bilir, yardımcı olur.
  • Anlaşma katı olsa bile uygulaması yumuşak olacak, sıcak ilişkiler kurulacaktır.

Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Emlak Sektöründe Yenilik Rüzgarları: Kadınlar ve Genç Girişimcilerin Yükselişi Emlak sektörü, geleneksel olarak erkek egemen bir alan olarak görülse de, son yıllarda bu sektörde kadınların ve genç girişimcilerin önemli başarılar elde ettiğine tanık oluyoruz. Kadınlar ve genç gir...
Ankara’nın 2024 Emlak Pazarı: Yatırım Fırsatları ve Gelişim Trendleri Ankara’da 2024 Emlak Piyasasına Genel Bakış: Yatırım ve Arazi GelişmeleriAnkara, Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve kültürel kalbi olarak sürekli bir değişim ve gelişim içindedir. Bu dinamik yapı, başken...
2023’te yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yüksek talep ve ...
Yabancı Yatırımcılar İçin Emlak Rehberi Yabancı Yatırımcılar İçin Türkiye’de Emlak Satın Alma RehberiTürkiye, eşsiz doğal güzellikleri, zengin tarihi ve kültürel mirası ile yabancı yatırımcılar için cazip bir emlak piyasasına sahiptir. Bu r...
Türkiye’den 17 Şirketin Katılımıyla 20. Dubai Gayrimenkul Fuarı Başlıyor International Property Show Dubai, 27-29 Şubat 2024 tarihlerinde Dubai World Trade Center’da düzenlenecek olan 20. Dubai Gayrimenkul Fuarı, Türkiye’den 17 şirketin katılımıyla gayrimenkul sektörü...
Sürdürülebilir Konut Projeleri Yeşil Modernite: Ekolojik Konut DevrimiModern çağın getirdiği hızlı yaşam temposu ve teknolojik ilerlemeler, yaşam alanlarımızın şekillenmesinde belirleyici bir rol oynuyor. Ancak bu hızlı değişim, do...

Yazılım : Emlakkobi

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş