Ev Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenir?

Ev Taşınırken Eşyalar Nasıl Paketlenir?



Yeni bir okula başlamak, iş değişikliği, evlilik, yeni ev satın alma ve oturduğumuz binanın yenilenme çalışmaları gibi nedenlerle hayatımızda dönem dönem ev değiştirmek durumunda kalırız. Evden eve bütün eşyaları taşımak çok güç ve yorucu bir iştir. Eşyalarımızın toplanıp, paketlenip yeni eve nakledilip yeniden yerleştirilinceye kadar dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Aksi takdirde çok sevdiğimiz eşyaların zarar görmesine neden olup bir daha kullanamayabiliriz.

Taşınırken en önemli nokta eşyaların toplanıp paketlenmesidir. Bunun dikkatli ve özenli bir şekilde yapılması gerekir.  Öncelikle planlı olmak her şeyde yararlı olduğu gibi taşın paketleme işleminde de yararlıdır.

Taşınırken toplama- paketleme planını şu şekilde yapabiliriz:

1. Gerekli Materyalleri Temin Etme

Paketleme işlemine hazırlık olarak bolca koli, koli bandı, makas, ip, poşet, hurç, vakumlu hurç, örtü, bez ve gazete- dergi temin etmelisiniz.

2. Eşyaları Ayırma

Eşyalarınızı paketlemeye- kolilemeye başlamadan önce kendinize göre önemli olanları, getirilecekleri, atılacakları ayırın. Fazladan biriktirip artık ihtiyacınız olmayan eşyalardan kurtulup eşyalarınızı azaltmaya çalışın.

3. İlk Açılması Gereken Bavulu Hazırlayın

Taşındıktan sonra kullanımına öncelik verdiğiniz eşyalarınıza kolayca erişebilmek için hazırlayacağınız bu bavul işinizi çok kolaylaştıracaktır.

4. Eşyaları Paketleme

  • Büyük boyutlu yorgan, yastık, battaniye gibi eşyalarınızı vakumlu veya normal hurçlara koyabilirsiniz. Vakumlu hurçlar kullanmanız yer tasarrufu açısından verimli olacaktır.
  • Halılarınızı toplayıp bant veya iple ucunu sabitleyin. Böylece taşınma sırasında kolayca taşıyabilirsiniz. Halılarınızın kirlenmemesi için geniş bir örtüye sarmayı da ihmal etmeyin.
  • Kitaplarınızı kolilerken eşit ağırlıkta olmasına dikkat edin. Ağır olan kitaplar en alta hafiflerin en üste yerleştirilmesi denge oluşturmada yardımcıdır. Böylece hem rahat taşıyabilir hem de kolinin zarar görmesini engellemiş olursunuz.
  • Eşyalarınızı boyutlarına ve ağırlıklarına göre kolileyin. Ağır olan eşyalarınızı kendi boyutlarına ve tek başlarına kolilemek daha faydalı olacaktır. Diğer eşyalarınıza da zarar gelmesini önlemiş olacaksınız.
  • Kırılacak eşyalarınızı dergi veya gazete sayfasıysa sararak kolileyebilirsiniz. Böylece sarsıntı esnasında birbirlerine çarparak kırılmanın önüne geçmiş olursunuz. Aralarda boşluk kalması durumunda bez veya pamukla doldurabilirsiniz.
  • Her odanın ve yerin eşyasını ayrı ayrı kolileyin ve kolinin üzerine mutlaka ait olduğu odanın adını yazın. Bu size eşyaları yeniden yerleştirirken zaman kazandıracaktır.
  • Son olarak kolileme işlemi yaparken kolilerin temizliğine ve sağlamlığına dikkat etmeyi ihmal etmeyin. Yeni evinize kirli kolilerle ya da kırılmış, yıpranmış eşyalarlar girmek istemezsiniz.

Sosyal Medya'da Paylaş :

Yorum Yapabilirsiniz

Benzer Haberler

Tadilat Rehberi: Etkili Planlama ve Uzman İpuçları Ev ve Ofis Tadilat Başarılı Bir Yenileme İçin Adım Adım PlanlamaEv ya da ofisinizi yenilemek, mekânınıza yeni bir soluk ve değer katmanın en etkili yollarından biridir. Ancak tadilat süreci, detaylı ...
Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul’a Yoğun İlgi Bu yıl 46. kez kapılarını açacak Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul, 17 Nisan’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başlıyor. Almanya, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, İtalya, Avusturya ve Ç...
Sürdürülebilir Şehirler İçin Yenilikçi Yaklaşımlar Geleceğin Şehirleri İçin Sürdürülebilir ÇözümlerHise Global, sürdürülebilir şehirleşme alanında öncü bir rol üstlenerek, teknik müşavirlik ve danışmanlık hizmetleriyle Türkiye ve dünya genelinde çevre...
Akdeniz bölgesinde Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, franchise ile büyümeyi planlıyor!	Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, 1997 yılında Tahir Köstek tarafından kuruldu ve bilgi ile deneyim birikimi sayesinde hızla kurumsallaşma yolunda ilerlemektedir. Firma, dürüstlük değerine büyük öne...
Ege  bölgesinde Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, franchise ile büyümeyi planlıyor! Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, 1997 yılında Tahir Köstek tarafından kuruldu ve bilgi ile deneyim birikimi sayesinde hızla kurumsallaşma yolunda ilerlemektedir. Firma, dürüstlük değerine büyük öne...
 Marmara bölgesinde Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi,    franchise ile büyümeyi planlıyor! Mekan Gayrimenkul Emlak Ofisi, 1997 yılında Tahir Köstek tarafından kuruldu ve bilgi ile deneyim birikimi sayesinde hızla kurumsallaşma yolunda ilerlemektedir. Firma, dürüstlük değerine büyük öne...

Yazılım : Emlakkobi

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Paylaş